Natuurlijk denk je in mogelijkheden: meer online doen om je klanten op een andere manier te kunnen blijven helpen.

En misschien neem je nu de tijd om eens goed naar je algemene voorwaarden te kijken? Hoe zit dat eigenlijk als je zelf je afspraken niet na kunt komen? Of als klanten geld terug gaan vragen? Heb jij dat allemaal goed vastgelegd? Of ga je rekenen? Hoe lang houdt jouw bedrijf het nog vol in deze situatie? Het liefst steek je misschien je kop in het zand en hoop je gewoon dat het heel snel voorbij is. Een menselijke reactie.

Ik weet het nog goed, in 2011/2012 was het ook crisis. De meest slechte scenario’s werden werkelijkheid. Ik had nooit gedacht nog eens werkeloos thuis te komen zitten. Met meesterstitel en al was dat dus wel zo. Twee jaar lang duurde dat. Vele lessen heb ik toen geleerd en die wil ik heel graag nu gebruiken om jou te helpen!

Tijdens de crisis van 2012 heb ik werkelijk alles aangegrepen om maar te kunnen overleven. Alles moest uit de kast. Ik werd er creatief van en keek vooral naar de mogelijkheden. Tijd had ik immers wel, maar het geld dreigde op te raken.

Ik heb me toen extra verdiept in subsidiemogelijkheden. De provinsje Fryslân had een plattelandsfonds en daar heb ik gebruik van gemaakt. Ik heb een idee uitgewerkt in een projectplan, de aanvraag ingediend en toegelicht. En dat lukte! Met veel zelfwerkzaamheden, vooral gedaan door familie en manlief, heb ik mijn eigen ruimte als kantoor en ontvangstruimte voor coachingsgroepen weten te realiseren.

Dagelijks heb ik daar met mijn bedrijf profijt van, de subsidie heeft gemaakt dat ik mijn bedrijf écht kon neerzetten. En het is en blijft het een kwestie van doorgaan. Zeker nu.

Een uitspraak waar ik mij altijd aan vasthoud en zeker in deze tijden:

Where nothing is certain, everything is possible

Wil jij weten wat voor tips ik voor jou in petto heb? Vraag de gratis whitepaper aan!

Vul hieronder jouw gegevens in en download gelijk de whitepaper. Je ontvangt een aantal keer per jaar tips en updates over onze branche per mail.

 

8 + 15 =